(رژیم غذایی در بیماران ویلسون)
بیماری ویلسون در اثر جمع شدن مس در کبد ایجاد میشود. برای معالجه بهتر
این بیماری رعایت نکات زیر ضروری است:
- افراد مبتلا به بیماری ویلسون بایستی ازپرهیز نمایند
- در صورت چاق بودن و داشتن اضافه وزن بایستی وزن خود را به حد ایده آل برسانند
- رعایت رژیم گیاهخواری که در آن شیر تخم مرغ هم مصرف میشود توصیه میشود
- در صورت نداشتن ورم روزانه ۳تا۵ لیوان آب بنوشید
- افراد مبتلا به بیماری ویلسون بایستی رژیم غذائی مخصوصی را رعایت نمایند
مواد غذایی براساس میزان مس موجود در آنها به دوگروه تقسیم میشوند:
گروه اول مواد غذائی که دارای مقدار زیاد مس بوده و بایستی از برنامه غذایی بیمار
حذف شوند این گروه شامل مواد غذایی زیر است:
گوشت گوسفند- جگر- دل- قلوه- مغز- میگو- سوسیس وکالباس- گردو- بادام-
فندق- لوبیا- عدس- نخود- سویا- قارچ- شکلات- کاکائو-الکل- مخمر آبجو-
شلیل- هلو- آب انگور- آب پرتقال- غلات صبحانه- خرما- کشمش- آلوخشک
گروه دوم شامل مواد غذایی است که دارای مقدار کمتری مس بوده و میتوانند به
اندازه ای که در رژیم بیمار مشخص گردید مصرف شوند این مواد عبارتند از:
پنیر- تخم مرغ- گوشت سینه مرغ- گوشت گاو ماهی- نان(نان بدون سبوس
مانند نان لواش یا نان ساندویج بهتر از نان سنگگ یا نان بربری میباشد) سیب زمینی
برنج- روغن- کره وانواع سبزیجات ومیوه جات (بجز میوه هایی که قبلا ممنوع
شده بود)