رژیم غذایی در بیماران ویلسون

(رژیم غذایی در بیماران ویلسون)

بیماری ویلسون در اثر جمع شدن مس در کبد ایجاد میشود. برای معالجه بهتر

این بیماری رعایت نکات زیر ضروری است:

  • افراد مبتلا به بیماری ویلسون بایستی ازپرهیز نمایند
  • در صورت چاق بودن و داشتن اضافه وزن بایستی وزن خود را به حد ایده آل برسانند
  • رعایت رژیم گیاهخواری که در آن شیر تخم مرغ هم مصرف میشود توصیه میشود
  • در صورت نداشتن ورم روزانه ۳تا۵ لیوان آب بنوشید
  • افراد مبتلا به بیماری ویلسون بایستی رژیم غذائی مخصوصی را رعایت نمایند

مواد غذایی براساس میزان مس موجود در آنها به دوگروه تقسیم میشوند:

گروه اول مواد غذائی که دارای مقدار زیاد مس بوده و بایستی از برنامه غذایی بیمار

حذف شوند این گروه شامل مواد غذایی زیر است:

گوشت گوسفند- جگر- دل- قلوه- مغز- میگو- سوسیس وکالباس- گردو- بادام-

فندق- لوبیا- عدس- نخود- سویا- قارچ- شکلات- کاکائو-الکل- مخمر آبجو-

شلیل- هلو-  آب انگور- آب پرتقال- غلات صبحانه- خرما- کشمش- آلوخشک

گروه دوم شامل مواد غذایی است که دارای مقدار کمتری مس بوده و میتوانند به

اندازه ای که در رژیم بیمار مشخص گردید مصرف شوند این مواد عبارتند از:

پنیر- تخم مرغ- گوشت سینه مرغ- گوشت گاو ماهی- نان(نان بدون سبوس

مانند نان لواش یا نان ساندویج بهتر از نان سنگگ یا نان بربری میباشد) سیب زمینی

برنج- روغن- کره وانواع سبزیجات ومیوه جات (بجز میوه هایی که قبلا ممنوع

شده بود)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *